Отключване на стойността и потенциала с Изкуствен Интелект (ИИ)

ИИ има потенциала да промени из основи начина, по който се предоставят и използват услугите. Готови ли сте за тази промяна?

Съгласуване, разбиране
и ускоряване

Изкуственият интелект (ИИ) е технология, използвана от местните власти едва в последните няколко години. Но тъй като светът бързо се променя, генеративният изкуствен интелект има неоспоримо въздействие във всеки сектор на нашата икономика и бързо се превръща в неразделна част от всички отрасли.

Интегрирането на изкуствения интелект в местните власти може да доведе до подобряване на услугите, до по-добро разпределение на ограничените човешки и финансови ресурси и да позволи по-бързо вземане на ключови решения.

Намаляване на времето, отделяно за рутинни задачи

Автоматизираните работни потоци, прогнозните анализи и интелигентната автоматизация съкращават значително времето за повтарящи се задачи. Така служителите могат да бъдат освободени от част от рутинните дейности, за да могат да се съсредоточат върху работа, която генерира по-висока стойност.

Спестяване на време и разходи

Според неотдавнашно проучване на McKinsey изкуственият интелект може да оптимизира ефективността с 40% и да намали оперативните разходи с до 30%. С помощта на ИИ изследователите и специалистите по данни могат по-добре да анализират моделите, да прогнозират резултатите и да правят корекции.

Трансформиране на опита на клиентите

Чатботовете, виртуалните асистенти и агентите за обслужване на клиенти дават възможност на компаниите да осигуряват денонощна поддръжка на клиенти си, да предоставят персонализирани преживявания и да разрешават проблемите бързо и ефективно.

Фокусирайте се върху важните изводи

ИИ притежава ненадминатата способност да анализира огромни количества данни и да идентифицира модели и тенденции изключително бързо. Този анализ на информацията може да се използва от ръководните лица за вземане на по-информирани и бързи решения за подобряване на цялостното представяне на бизнеса.

people talking

“Hitachi Solutions have been very knowledgeable and supportive from the start of our engagement with them. They have stood up systems in short amount of time for the most urgent work that the Southwark Council has needed during both the Covid Pandemic and the Ukrainian Crisis. They have been diligent and continue to be in longer-term projects and our day-to-day support.”

Pam Kaur, Application Analyst, Southwark Council.