Преминете към съдържанието

Отличието е на едноименната международна организация, която всяка пролет прави проучване и допитване сред служителите на компании в цял свят. Изследването показва цялостната оценка на служителите за компанията като работодател. Използва се специално разработена методика на вътрешно проучване сред екипа, както и критерии, свързани с организационната и фирмена култура, програми за индивидуално кариерно развитие, лидерски умения, етика и ценности, социални придобивки и др.

Hitachi Solutions Bulgaria е една от 5-те компании в групата на Hitachi Solutions Europe, като всички са отличени с много високи резултати. Другите държави в европейската организация са Великобритания, Германия, Франция и Португалия.

 

Проучването бе проведено сред хората на Hitachi Solutions Bulgaria от Great Place to Work® Institute през септември 2023 г.  и показва изключително високи оценки, които определят компанията ни като желано работно място и предпочитан работодател. С това отличие се нареждаме сред най-добрите работодатели в страната.

Гордеем се с факта, че хората в Hitachi Solutions Bulgaria се чувстват добре на работното си място и са дали висока оценка на нашите усилия да постигнем мотивираща работна среда.

Лора Иробалиева
HR Manager

Показателите, постигнали най-високи нива, съгласно проучването са:

  • Справедливост (95%) – хората смятат, че към тях се отнасят справедливо, независимо от тяхната сексуална ориентация, пол, раса или възраст.
  • Гостоприемство (93%) – хората се чувстват добре дошли и на място, където се забавляват и се чувстват като у дома си.
  • Сътрудничество (92%) – хората чувстват, че могат да бъдат себе си тук, те си сътрудничат, разчитат и се грижат един за друг.

 

За нас мнението на колегите е изключително важно и ни мотивира да продължаваме да внасяме подобрения. Те са тези, които създават иновативни решения както за нашите клиенти, така и за средата, в която работим и движат бизнеса напред. Те притежават отворено съзнание и във всеки момент търсят сътрудничество и практически подход към решаване на предизвикателствата. Вярваме, че всеки има какво да каже и с какво да допринесе – за това сме сертифицирана  Great Place to Work® компания.

Създаването и поддържането на култура, която осигурява на служителите ни удовлетвореност във всякакъв професионален аспект е и винаги ще бъде наш висок приоритет. Радваме се, че нашият подход е потвърден от хората ни и от екипа на Great Place to Work®.

Лора Иробалиева

За автора

Лора Иробалиева

Лора има дългогодишен опит в областта на HR. Ръководи дейността ни на локално ниво, като отговаря за всички процеси в България - от подбора през назначаването, допълнителните придобивки, ангажирането на служителите. Знае всичко за всеки вътре в организацията и винаги е готова да помогне.